Witprint is een printtechniek waarbij zowel full color als witte inkt wordt toegepast óf alleen witte inkt. Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijke witprint opties en de effecten die je ermee kunt creëren. 

100% WHITE

De printer brengt één laag witte inkt aan.  
Effect: een witte print, waarin gevarieerd kan worden met percentages.

200% WHITE

De printer brengt twee lagen witte inkt aan.
Effect: een dekkende witte print die gematigd lichtdoorlatend is, maar niet block-out. Ook hierin kun je variëren met de percentages, maar omdat we het ontwerp twee keer printen wordt deze verdubbeld.

FULL COLOR + 100% WHITE

De printer brengt één laag full color en één laag witte inkt aan.
Effect: met deze optie kun je full color met wit combineren. Het is ook mogelijk om wit ónder of óver full color te printen. Resultaat: een dichtere dekking en de kleuren komen beter uit op een transparante of donkere ondergrond.

FULL COLOR + 200% WHITE

De printer brengt één laag full color en twee lagen witte inkt aan.
Effect: met deze optie kun je full color met twee lagen wit combineren. Het is ook mogelijk om wit ónder of óver full color te printen. Resultaat: een dichtere dekking en de kleuren komen beter uit op een transparante of donkere ondergrond. Hoewel 200% wit dekkend is, is het niet block-out/lichtdicht.

ZANDSTRAAL EFFECT

De printer combineert een percentage full color met een percentage wit, waardoor de look van zandstraalfolie wordt benaderd (ook wel Etched Glass, Dusted of Frosted genoemd).

DAY & NIGHT

De printer brengt twee lagen full color inkt aan, met daartussenin een volledige laag witte inkt over de gehele plaat. Bij folie kan je kiezen uit; 'Volledig opvullen met wit', 'Wit toepassen waar kleur aanwezig is' of 'Wit aangegeven met steunkleur White'
Effect: een perfecte uitstraling, zowel overdag (aangelicht, daglicht) als ‘s nachts (verlicht, backlight).

ONE WAY VISION

De printer brengt één laag full color en één zwarte inkt aan, met daartussenin twee lagen witte inkt. Elke printlaag heeft uitsparingen in de vorm van een stippenpatroon.
Effect: aan één zijde doorzichtig, aan de andere zijde is de afbeelding zichtbaar.

Lees ook:
Opmaak van bestanden met witprint
Opmaak van bestanden met zandstraal-effect
Opmaak van bestanden met One way vision effect

Heeft u het antwoord gevonden?