Het printen van stickers op rol en Stickervellen wijkt iets af van ons reguliere productieproces. Let bij het aanleveren van bestanden daarom op een paar punten.

Stickers op rol

Afhankelijk van het formaat, aantal en rolafwikkeling, geeft de webshop aan hoeveel rollen je kunt krijgen en dus hoeveel verschillende bestanden je kunt uploaden. Voorbeeld: je kunt tien rollen bestellen, dus is het mogelijk tien verschillende bestanden te uploaden. Per rol krijg je dan één uniek bestand. Uiteraard is het ook mogelijk tien rollen te bestellen met één bestand. De webshop geeft verder het aantal stickers per rol en het totaal aantal stickers aan.

Houd er rekening mee dat de minimale afname 25 meter is.

Stickervellen

Je kunt kiezen uit twee soorten Stickervellen: een vel met een vast formaat van 33,3 x 26,5 cm en een vel met eigen formaat.

Bij het opmaken van stickervellen vast formaat heb je twee mogelijkheden:

Keuze 1.
Je vult je stickermaat in, bijvoorbeeld 5 x 5 cm. Het eindproduct wordt standaard geleverd op vellen met een afmeting van 33,3 x 26,5 cm, met dezelfde stickers. Dit is afhankelijk van het formaat sticker en hierdoor kunnen er meer of minder op een vel zitten. Bij deze keuze geef je aan hoeveel stickers je wilt bestellen.

Keuze 2.
Je maakt een bestand van 32 x 28 cm naar wens op met verschillende of dezelfde afbeeldingen. Hou nog rekening met de volgende opmaaktips:

  • Zorg voor een tussenruimte van minimaal 2 mm tussen de contouren en zet geen lijnen over elkaar heen.
  • Je hoeft geen rechthoekig contour om het geheel te plaatsen.

Dit vel kun je in de gewenste oplage bestellen, zodat je dus ook meerdere bestanden in één order kwijt kunt. De opmaak hiervan doe je altijd met cutcontour en kies je bij je bestelling voor de afwerking 'contour'. Je kiest vervolgens bij een zelf ingedeeld vel dan voor 'meerdere contouren'. 

Stickervellen eigen formaat maak je naar eigen wens op. Dit kan tot een vel van 21 x 30 cm, perfect voor een vel tot A4-formaat. Bij het bestellen vul je het formaat in van je totale Stickervel. Je dient dus geen (schoonsnijd)contour op het formaat van het vel te zetten, het zal automatisch op het ingevoerde velformaat gesneden worden.

Ook hier geldt een minimale afname. Bij Stickervellen met een vast formaat is dit 0,5 m2, vergelijkbaar met ongeveer acht stickervellen. Bij Stickervellen op eigen formaat is dit 0,9 m2, vergelijkbaar met ongeveer 14 stickervellen.

Tips: 

  • Voor zowel Stickers op rol als Stickervellen geldt een afloop van 1 cm rondom.
  • Lever je bestand aan met cutcontour bij vormen anders dan vierkant of rechthoekig of bij meerdere contouren op een vel. Lees hier hoe je een cutcontour aanmaakt. Bij vierkante of rechthoekige stickers (op rol of enkele contour op vel) hoef je géén cutcontour in je bestand te plaatsen.
  • Bij Stickers op rol lever je één ontwerp per bestand aan. Lever dus niet meerdere ontwerpen of contouren in een bestand aan, deze optie geldt alleen voor Stickervellen.
  • Kies voor de optie ‘spiegelbeeld’ bij transparante stickers die je aan de binnenzijde van een raam plakt, waarbij de print aan de buitenkant leesbaar moet zijn.
  • Wil je een transparante sticker met witte print? Kies dan voor de optie ‘full color met 100% wit’ en lever de witte gedeelten in je bestand aan met de steunkleur ‘white’. Bekijk ook de complete uitleg over witprint.
Heeft u het antwoord gevonden?